Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tarhaus- ja karsinajärjestys || Henkilökunta || Aikataulut

 

Harrastetalli kuvankauniilla maaseudulla

Noitamäki sijaitsee kuuden kilometrin päässä suuresta ja vilkkaasta Metsäkän kaupungista. Tallille vievä Katajamutka on mutkitteleva, noin 1,3 kilometriä pitkä hiekkatie, joka on nyttemmin päällystetty soralla. Katajamutka jatkuu tallipihan läpi vielä noin 500 metriä metsäpolkuna, jota pitkin pääsee vain hevosella tai jalan. Polku johtaa suoraan Käärmejärven rantaan.
 
Kentän takana olevasta Huovinmetsästä löytyy tallimme uusittu maastoesterata. Radan esteet ovat osa metsässä ja osa kirkon pellolla sekä leveimmillä hiekkateillä. Hiekkatiet ovat valaistuja, joten niitä voi mennä pimeämmälläkin. Metsässä polut nousevat ja laskevat loivasti sekä sieltä löytyy myös muutama jyrkempi mäki.
Huovinmetsän rajalla on laavu, jossa voi pysähtyä lepäämään ja vaikka paistamaan makkaraa. Laavun yhteyteen on rakennettu metsätarha, johon pidemmällä levähdyksellä hevosen voi päästää riimu päässä huilaamaan. 

       

              Kuvien © AK

Kotoisa, modernisoitu päätalli

Päätalli on vanha, nyttemmin modernisoitu, punainen rakennus kentän vieressä. Se oli ennen navettana, mutta sen jälkeen se on remontoitu muutamaan otteeseen (viimeisin remontti tehty helmikuussa 2016). Päätallissa on 23 karsinaa, joissa alusena on turvetta. Jokaisessa karsinassa on ruokakuppi, vesiautomaatti ja suolakivi, näiden lisäksi jokaisen karsinan takaseinällä on leveä ikkuna josta asukas voi katsella tallipihan menoa. Karsinoiden ovet ovat liu'utettavat ja niissä on loimiteline sekä koukku riimulle ja -narulle. Lisäksi tallista löytyy varustehuone ja pesuboksi.
Destinyn toimisto sijaitsee varustehuoneen yhteydessä. Varustehuoneen takaseinällä on paikat jokaisen hevosen varusteille sekä harjaämpäreille. Tallin päädyssä on leveähköt rappuset, joita pitkin pääsee vintille. Vintillä säilytetään heiniä sekä kolmekymmentä vuotta vanhaa, tosin jo kunnostettua, rekeämme, jolla Kiku kyyditsee Metsäkän asukkaita jouluisin. Lisäksi vintiltä löytyy ravikärryt, jos tekee mieli lähteä Lakun kanssa metsälenkille.
 

      

Kuva ©: AK

Kenttä ja maneesi

Kenttä on kooltaan noin 40 m x 60 m, se on salaojitettu ja hiekkapohja on hyvä ja joustava. Pohja lanataan joka toinen sunnuntai, kesäisin harvemmin. Kenttä on aidattu laudoilla ja jokaisessa kulmassa on valotolppa. Katsomo sijaitsee aivan kentän vieressä. Katsomon vieressä on pieni katos, jossa säilytetään estetolppia, puomeja ja kartioita. Jos tarve vaatii voi maneesista hakea lisää puomeja että tolppia.
 
Maneesi on kooltaan 50 m x 70 m ja se on lämmitetty sekä hyvin valaistu. Maneesin toisessa päädyssä on iso katsomo, jonka alla on varasto. Varastossa säilytetään puomeja, tolppia, kartioita ja kouluaitoja. Maneesin kuitupohja lanataan kentän lanauksen yhteydessä.

  

Kuva ©: AK

Tarhat ja laitumet

Tarhoja on kuusi kappaletta, jotka ovat kaikki hiekkapohjaisia.Tarhat on aidattu sähkölangalla. Jokaisessa tarhassa on suuri vesisaavi. Päiväheinät jaetaan yleensä tarhoihin jokaiselle hevoselle omiin pieniin kasoihin.
 
Laitumet on aidattu myöskin sähkölangalla  ja laitumilla on paljon hevosille terveellisiä heinäkasveja. Jokaiselta laitumelta löytyy suuri vesiamme, jonka vesi vaihdetaan päivittäin.

   

Kuva ©: AK

 


Tämä on virtuaalitalli ~ Tämä on virtuaalihevonen

Ulkan kuvat © AK, sivun tausta ©  Shizoo Design

©2019 Noitamäki - suntuubi.com